Skattefria vinster på Lotto

Här får du tips på var du kan spela och vinna skattefria vinster på Lotto. Läs vilka lottosidor som erbjuder skattefria vinster på lottospel, skraplotter mm. Alla online lotto sajter som vi skriver om har svensk spellicens vilket betyder att du vinner är skattefritt.

Spela på Lotto och vinn skattefria vinster

LottosidorSkattefria vinster på lottospel
Skattefria vinster på lotto  hos Svenska Spel Hos Svenska Spel tur kan du spela Lotto, Eurojackpot, Vikinglotto, Keno och Triss m.m.
Svenska Spel tur lotto
spela lotto hos PafHos Paf kan du spela på massor av lotterier och de har också egna skraplotter som Schlager scratch och Sällskapsresan Scratch.
Paf lotto
Spela lotto hos BwinHos Bwin hittar du flera spel som liknar skraplotter som t.ex. Lucky Keno och Spinlotto. Du hittar spelen under direktspel i deras casino.
Bwin lotto

Vinn skattefria vinster när du spelar på lottosidor

Att vinna skattefria vinster när man spelar på lotto är ett måste. Vem vill vinna en stor lottovinst och sedan betala 30% i skatt? Ingen. Det är enkelt att vinna skattefria vinster på lotto. Det är bara att man är noga med att välja en lottosajt som har svensk spellicens. Gör man det är alla lottovinster skattefria!

Är vinster på Eurojackpot, Vikinglotto och Lotto skattefritt?

Ja, om om man spelar Eurojackpot, Vikinglotto eller Lotto hos ett spelbolag med licens som ex Svenska Spel så är dessa vinster skattefria. Det betyder att den som vinner på något av dessa spel får behålla hela summan. Det behöver inte heller deklareras hos Skatteverket på något sätt. Hela vinster är din!

Vad händer så om man spelar lotto hos ett spelbolag utan svensk spellicen?

Om man spelar hos ett spelbolag utan licens i Sverige är vinsten skattepliktig. Notera att det inte är olagligt för oss spelare att spela på en spelsida utan svensk licens. Men vinsterna skall alltså beskattas. Vinstena skall deklareras som inkomst av kapital och det betyder 30% skatt på vinsten. Missar man de kan det bli tal om skattetillägg. Var därför noga med att enbart välja något av de spelbolag vi tipsar om som har svensk licens.

Är Keno skattefritt?

Keno är en form av lottospel och även det är skattefritt hos Svenska Spel. Det är skattefritt att vinna på Keno och Trisslotter då Svenska Spel har en svensk spellicens. På Keno väljer du själv hur många nummer du vill spela på och det avgör både din vinstplan och dina vinstchanser.