Skattefria vinster på Poker

Här kan du läsa om vår topplista med skattefria pokersidor. Spelar du på någon av dessa pokersajter är alla vinster skattefria då alla spelbolag som vi skriver om har svensk spellicens.

Spela på poker och vinn skattefria vinster

PokersidaSkattefria vinster
Skattefri poker hos PokerstarsStörsta pokersajten med riktigt duktiga spelare och stora vinstsummor.
Spela poker hos Pokerstars
 Skattefri poker hos UnibetEn mix av både duktiga spelare och nybörjare och chans att delta i stora liveturneringar.
Spela poker hos Unibet
Skattefri poker hos PafHär kan du kvala in billigt till den stora liveturneringen Paf Poker Challenge.
Spela poker hos Paf
Skattefri poker hos Svenska SpelEtt tryggt alternativ när du vill spela poker på nätet.
Spela poker hos Svenska Spel
Skattefri poker hos BetsafeDelta i liveturneringar med både duktiga spelare och nybörjare.
Spela poker hos Betsafe

Vinn skattefria vinster när du spelar på poker

Genom att välja en pokersajt med svensk spellicens så ser du till att vinna skattefria vinster när du spelar poker. Det finns som ni ser i vår lista flera spelsidor som erbjuder poker på nätet till svenska spelare. Skulle du välja att spela hos en pokersida utan svensk licens skall man betala skatt på vinsterna. Det skall deklareras som inkomst av kapital och det är 30% skatt på det. Med andra ord bör man välja att spel på någon av de svenska pokersajter vi tipsar om.

Skattefria vinster på poker

Pokerstars – Sveriges störst pokersjat

Sett till antalet aktiva spelare är Pokerstars Sveriges största pokersajt. Här finns det största utbudet av turneringar, cashgame och Sit & Go. För den som är duktig på poker är onekligen Pokerstars ett riktigt bra val då det hela tiden finns spelare att möta. Men för nybörjaren är det kanske inte det bästa valet då det är även är så att de bästa pokerspelarna finns här. Pokerstars är sajten för den som vill spela mycket poker oavsett tid på dygnet. Även det tidigare pokersajten Full Tilt Poker ägs nu av Pokerstars.

Svenska Spel med skattefria vinster på poker

Även Svenska Spels pokersajt är stor i Sverige. Den passar alla nybörjare då Svenska Spel har bra guider man kan följa och ett tydligt och enkelt upp lägg på sin pokersida. Här finns även bra turneringar med många olika insatsgränser. Även relativt duktiga pokerspelare kan med fördel spela hos Svenska Spel då antalet spelare är stort med svenska mått mätt. Svenska Spels utbud i övrigt är enormt med allt från Trisslotter till Sportsbetting och Casino.

Kvala in till Liveturneringar

Flera pokersajter ger dig även chansen att kvala in till liveturneringar genom att spel hos dem. Ex på detta är Unibet, Paf, och Betsafe. Här kan du spela satellitturneringar med så låg insats som 20 kr och i slutändan vinna en biljett med inköp till en liveturnering. Exempel på riktigt bra poker liveturneringar är Unibet Open, Battle of Malta och Paf Poker Challenge.

Även vinster från dessa liveturneringar är skattefria för svenska spelare.

Skattefria pokersajter

Alla de spelsidor vi tipsar om har skattefria pokersajter. Det har de eftersom de har en svensk spellicens. Med den svenska spellicensen följer även en hel del krav och regler. Pokersidan måste leva upp till alla krav och regler som licensen innebär. Spelinspektionen kan dela ut böter eller dra in licensen om bolaget inte sköter sig.

Alla pokersajter med en svensk licens är alltså skattefria pokersajter.

Nätpoker skatt – Vinstskatt poker

När behöver man då betala nätpoker skatt eller vinstskatt på poker? Ja, i grunden är det så att pokervinster hos svenska pokersajter med licens är skattefria från och med den 1 januari 2019 och framåt.

Om du däremot har poker som yrke och enda inkomst kan Skatteverket se annorlunda på saken. Där hänvisar vi direkt till Skatteverket.se.