Är Triss vinster från Svenska Spel skattefria?

Många undrar om trissvinster från Svensk Spel Tur AB är skattefria. Och JA, det är skattefria vinster på Trisslotter då Svenska Spel har en svensk spellicens! Du kan både köpa och spela Triss på nätet.

Spela Triss med skattefria vinster

Spelvinster från Trisslotter är alltså helt skattefria. De betyder att oavsett om du vinner 100 kr eller 10 miljoner så är hela vinsten din. Detsamma gäller triss skrapet i TV rutan. Även dessa vinster är helt skattefria.

Anledningen till att vinsterna är skattefria är att Svenska Spel Tur AB som tillhandahåller Trisslotterna har en svensk spellicens. Alla spelbolag som har en svensk spellicens kommer med andra ord att betala ut sina vinster skattefritt oavsett om du spelar på Casino, Odds, Trav, Lotto eller Triss.

Fler skraplotter

För den som spelar på nätet finns det fler skraplotter att spela på än Triss. Hos Videoslots till exempel finns denna variant som heter ”Slingo Reveal” där du skapar fram dina vinster på samma sätt som en Trisslott eller Sverigelott.

Är Triss vinster från Svenska Spel skattefria? Detta är Sling Reveal från Videoslots

Svenska Spel Tur AB

Svensk Spel Tur är mer än bara trisslotter med skattefria vinster. De har så mycket mer att erbjuda oss spelare. Här nedan följer en del av deras spelutbud på nätet:

Lotto

Lotto är ett klassiskt spel från Svenska Spel där man skall pricka in 7 nummer av de totalt 35 som är med i dragningen. Här har många spelare blivit miljonärer genom åren. Man kan även spela joker på samma kupong för att ha chans på Drömvinsten. Då krävs 7 rätt på lotto och minst 2 rätt på jokerraden. Lyckas man med blir det ofta en vinst på en bra bit över 100 miljoner.

Eurojackpot

Detta är det stora jackpottspelet i Sverige och Europa. Här gäller det att pricka in 5 nummer av 50 möjliga samt 2 st stjärnnummer. Eurojackpot kostar 25 kronor per rad och vecka man vill spela. Här har jackpotten vunnits på 90 miljoner euro vid några tillfällen. Det är ca 900 miljoner svenska kronor. Galet mycket pengar. Det är dock ganska svårt att lyckas då man alltså måste pricka in 5+2 för att vinna jackpotten.

Keno

Även Keno är en klassisk svensk spelform där det gäller att pricka in rätt nummer. Precis som på Lotto kan man med en liten insats vinna stort. Keno är lite unikt då du själv väljer hur många rader du vill satsa på. Det i sin tur avgör både vinstplanen och dina vinstchanser. Du kan välja att spela på få nummer och då vinner du oftare men inte så mycket. Eller så spelar du många nummer och då vinner du mer sällan fast du vinner större vinster.

Vikinglotto

Vikinglotto är ett mellanting mellan vanligt Lotto och Eurojackpot. Här gäller det att pricka in 6 nummer av 48 samt 1 av totalt 8 vikingnummer. Vid dragningen så dras 6 vinstnummer och 1 vikingnummer. Är man är helt ensam om att få 6 rätt och 1 vikingnummer så är man garanterad minst 3 miljoner euro. Vikinglotto har ofta en stor jackpott som kan bli hela 35 miljoner euro.

Alla dessa spel finns att spela på nätet hos Svenska Spel Tur